Het verhaal achter Boogaard International B.V.

Boogaard is een grote naam in de relatief kleine wereld van de biologische voedingsmiddelen.

Ons verhaal begint in 1974. In dat jaar werd door oprichter Lambert van den Boogaard de basis gelegd voor het huidige bedrijf. En wat was die basis? Biogarde!

Dit product was tot dan toe relatief onbekend. De Nederlandse Melkunie haalde Biogarde uit het assortiment en droeg de productie en distributie over aan Lambert van den Boogaard. Hij zag direct de potentie van Biogarde. Het kreeg de toevoeging 'met rechtsdraaiend melkzuur' mee en samen met zijn vrouw Riet stortte hij zich vol op de verkoop van dit smakelijke product.

Hun geloof in Biogarde werd beloond. Tot dan toe was dit zuiverproduct relatief onbekend buiten het circuit van de biologische winkels. Maar dat veranderde snel. Biogarde bleek een schot in roos. Het product werd succesvol in de markt gezet. Binnen enkele jaren werd Biogarde ook in de reguliere markt populair en veel verkocht.

Het bedrijf ontwikkelde ondertussen steeds door, zonder het warme karakter van het familiebedrijf te verliezen. Vakkennis, jarenlange ervaring en professionaliteit gaan hand in hand. Door de korte lijnen kan Boogaard ook vandaag de dag snel inspelen op specifieke vragen van relaties.

We hebben de blik gericht op de toekomst. Ook de volgende generatie is klaar om verder te groeien en te innoveren op biologisch voedselgebied.

Boogaard had en heeft een scherp oog voor nieuwe markten en interessante producten, waardoor het assortiment ook nu nog groeit en steeds interessant blijft voor afnemers.