Historie

Boogaard is een bekende naam in de wereld van de biologische voedingsmiddelen.

Ons verhaal begint in 1974. In dat jaar werd door oprichter Lambert van den Boogaard de basis gelegd voor het huidige bedrijf dankzij Biogarde, een yoghurt die speciale melkzuurbacteriën bevat. Dit product was tot dan toe relatief onbekend. De Nederlandse Melkunie haalde Biogarde uit het assortiment en droeg de productie en distributie over aan Lambert. Hij zag direct de potentie van Biogarde. Het kreeg de toevoeging 'met rechtsdraaiend melkzuur' mee en samen met zijn vrouw Riet stortte hij zich vol op de verkoop van dit smakelijke product.

Het bedrijf ontwikkelde zich verder, zonder het warme karakter van het familiebedrijf te verliezen. Vakkennis, jarenlange ervaring en professionaliteit gaan hand in hand. Door de korte lijnen kan Boogaard ook vandaag de dag snel inspelen op specifieke vragen van relaties.

We hebben de blik gericht op de toekomst. Ook de volgende generatie is klaar om verder te groeien en te innoveren op biologisch voedselgebied. Boogaard heeft een scherp oog voor nieuwe markten en interessante producten, waardoor het assortiment blijft groeien en interessant blijft voor afnemers.

Op zoek naar een specifiek product? Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.